2009-05-09

Upplevelser i Stockholm

För ca 2,5 år sedan startade jag min första företadsrelaterade sajt, nämligen Levlivet.nu.

Jag fick en affärsidé att jag skulle marknadsföra upplevelser, då det inte fanns så många aktörer som samlade aktiviteter. Nu är läget lite annorlunda då det finns åtminstone 15 sajter inom detta område.

Då kämpade jag med att ranka högt på upplevelser & aktiviteter, och lyckades ranka nr 1 på ordet Upplevelser i ca 1,5 år. Det var väldigt tillfredsställande att vara "ledande" sajten på nätet inom detta område.

Men säg den lycka som vara för evigt. Då jag varit väldigt dålig på att underhålla sajten med uppdateringar och nya färska länkar så började jag dala i placeringarna för just ordet Upplevelser. Dock låg jag bra till på många relevanta termer och trafiken fortsatte att komma.

Igår upptäckte jag dock att det var färre besökare än vanligt och även att jag tappat placeringar på diverse termer, som exempel Vinprovning Stockholm, Chokladprovning Stockholm, fallskärmshoppning osv. Nu kan detta vara en tillfällighet, men jag vill inte ta den risken utan jag ska se till att jobba mer med sajten.

Även fast det inte är den sajt som jag tjänar mest pengar på, så är det ändå min första "riktiga" sajt och därför kommer jag aldrig att sluta jobba med den.

2009-05-02

Nyheter VM 2010

Denna blogg har tyvärr fått alldeles för lite uppmärksamhet på sistone, jag har varit riktigt dålig på att skriva.

Anledningen till detta är mina 2 andra bloggar som jag har fokuserat mer på.

Den första heter SuperAndy.se där jag skriver om effektivisering, hur jag kan driva och utveckla ett företag trots stor tidsbrist.

Den andra bloggen är egentligen mer en "nyhetsportal", men nyheter från VM 2010. Det händer så otroligt mycket i kvalet och också en massa turer kring värdlandet, ska de bli klara i tid?

Den senaste stora grejen är om biljetter för VM 2010, nu går snart att köpa s.k. biljettoptioner, som kanske kan jämföras med en reservationsavgift som sedan möjliggör att kunna köpa paketresa till VM.

Men jag hoppas kunna hitta mer tid för denna blogg, om inte annat så efter VM 2010 :)