2008-02-03

Ska du ha ett nyhetsbrev?

Det finns många olika sätt att jobba med e-marknadsföring och nyhetsbrev är en av dem.

Vad är ett nyhetsbrev? Ett nyhetsbrev är ett väldigt använbart verktyg för att hålla "kontakten" med dina kunder/medlemmar och förmedla dina erbjudanden till dem.

Vanligtvis så registreras du till nyhetsbrevet när du skriver in sig som medlem/kund på en sajt. Ett annat vanligt sätt att du anmäler dig själv som prenumerant utan att vara medlem eller kund.

Inom e-postmarknadsföring finns det olika alternativ. Du kan välja att skapa eget, prova gratisalternativ (ex. yourmailinglistprovider.com) eller abonnera (ex. get a newsletter).

Att skapat eget tar tid, men du styr över allt själv.

Jag frågade Christian Andersson på Get a Newsletter varför man ska välja att abonnera istället för att välja gratisalternativ;

- De flesta gratisalternativ har någon form av reklam med i kundens nyhetsbrev, vilket inte ser seriöst ut och drar ner kvalitetsintrycket på nyhetsbrevet. Vid abonnemang får du en webbtjänst med ett användarvänligt gränssnitt samt support via e-post.

Jag tycker att nyhetsbrev kan vara väldigt användbara, men se till att de verkligen är av kvalitet annars kommer ingen att läsa dem speciellt länge.

Inga kommentarer: