2011-04-28

Att komma på sin affärsidé

Jag visste redan ganska tidigt att jag ville starta ett eget företag. Redan när jag pluggade på högskola hade jag ett sug efter detta. Problemet var bara att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra.

Det var egentligen av en slump som jag fick min affärsidé. Jag skulle köpa bröllopspresent till mina kompisar och valet föll på upplevelser. Men utbudet var ganska litet och det var dåligt med information. Här borde man göra något... och då skapade jag Levlivet.nu, en stället som samlade upplevelser i Stockholm. Det jag ville göra då var att sälja annonsplatser och jag hade ingen aning vad sökmotoroptimering eller affiliatemarknadsföring var för något.

Sedan starten för 5 år sedan så har jag hunnit ändra inriktning och upplägg några gånger om till att idag vara adwordskonsult samt jobba med projekt som en Önskelista.se.

Det jag gjorde var att identifiera ett behov och jobba utifrån det. Andra sätt att hitta sin affärsidé är att:
  • se att man kan göra något bättre än befintliga tjänster/butiker
  • ta med dig kunder från ditt befintliga jobb och köra helt själv
  • Upptäcka ett behov och försöka fylla det
Sedan finns det även en del hemsidor som lista olika sorters affärsidéer, ex som affärside.com, där du kan få inspiration. Idén är inte mindre värd pga att någon annan kom på den... värdet kommer av allt ditt hårda arbete när du förvandlar idén till verklighet.

Det är inte svårt att start en enskild firma, så har du en idé eller gillar någon annans så uppmuntrar jag dig till att prova... var det inte som du tänkt eller trott så kan du alltid avsluta.

Kör hårt! :)

Inga kommentarer: