2020-04-13

Convid-19 eller Coronavirus

Kalla det var du vill, men det har verkligen gjort ett avtryck på folk och samhällen.

Inte värre än en influensa säger vissa medan andra tar detta på stort allvar. Detta inlägg handlar om företagande och detta inlägg kommer enbart att behandla denna aspekt.

Oavsett var du hamnar på den skalan så har turism tagit en paus, restauranger på väg att stänga ned, hotell i kris med mera. Dessa företag är nu i epicentrum och det kommer att sprida sig utåt till bolag som är i närliggande områden. Beroende på hur länge detta håller på samt hur verkningsfulla insatser staten får på plats så klarar de sig eller så sjunker vi in i en stor lågkonjunktur.

Rapporteringen blir ibland lite ensidig, det pratas mest om just flyg, hotell etc, men alla leverantörer till just flygbolagen, hotellen, restaurangerna med flera hamnar lite i skymundan. Det är lätt att glömma bort alla underleverantörer, allt från de som underhåller flygplanen till de som tvättar mattorna för hotellen.

Jag har själv blivit drabbad då jag jobbar nästan enbart med att bevaka sport och får mina intäkter från betting. Sport har jag inte ens hört nämnas som ett drabbat område (annat än att fotbollslagen kanske får spela utan publik samt att stora evenemang ställs in eller flyttas).

Jag hoppas att det inte blir allt för långvarigt och att inte andra verksamheter drabbas allt för mycket.

Inga kommentarer: