2021-03-03

Varför kort?

Att signa upp sig för ett kreditkort kan vid första tanke kännas som en hög risk, då man får tillgång till pengar som man egentlige inte har. Men faktum är att om man bara använder sitt kort på rätt sätt, så kan det medföra en mängd ekonomiska fördelar.


Många hushåll använder sig idag av kreditkort för sina vardagliga köp och får sedan vid slutet av månaden en faktura på summan för samtliga transaktioner. Här får man en samlad sammanställning av de inköp som har gjorts under månaden, vilket kan underlätta om du vill skapa dig en bild över hur du egentligen spenderar dina pengar. Det kan i sin tur ge en ögonöppnare för ett förändrat köpbeteende om du till exempel uppmärksammar att det småhandlas en hel del.


Kreditkort för med sig en hel del förmåner


Du har säkert hört talas om att man med kreditkort kan samla på sig olika bonuspoäng i samband med att kortet används. Dessa poäng kan sedan växlas in till olika förmåner i form av rabatter och erbjudanden, som i sin tur gör att du faktiskt sparar pengar på dina köp. Det kan även hända att rabatten betalas ut i form av en cashback direkt in på ditt kort, som du kostnadsfritt kan använda för att handla, eller i form av gåvor.


Kreditkort finns i en mängd olika typer och är i många fall direkt kopplade till ett företag. Denna typ av kort finns till exempel för såväl matbutiker och bensinmackar som resebolag och teknikföretag. Detta betyder dock inte att kortet enbart kan användas hos just det företag som kortet är kopplat till, utan det kan precis som ett vanligt betalkort användas i de flesta butikerna. Dock är bonusen som delas ut ofta kopplad till företaget i sig, där bonusen hos ett resebolag kan förekomma i form av gratis resor eller liknande. Om du till exempel reser mycket kan ett sådant kort löna sig en hel del i längden.


Det finns idag en mängd olika kreditkort att välja mellan och det gäller därför att du väljer rätt kort för just dig. Det vi då kan rekommendera är att du jämför kreditkort för att verkligen få ut så mycket värde som möjligt av kortet. Exempel på saker att jämföra kan vara vad som krävs för att du ska samla på dig poäng, samt hur dessa sedan betalas ut. Andra viktiga aspekter på det hela är hur hög räntan på dina köp blir, om det finns någon årsavgift för kortet, samt om det medföljer några specifika försäkringar med kortet.


Inga kommentarer: