2007-11-19

Gratis bokföringsprogram

Pengar är inget en nyföretagare har i överflöd. Men att arbeta med bokföring är ett måste. Det är tur att det finns både gratisprogram och även billiga bokföringsprogram.

Dessa riktar sig främst mot småföretagare, antingen som egen eller med några få anställda. Men självklart finns det en variation även här.

Varför är de gratis? Anledningarna varierar, men ofta så är det ett begränsat program, där du har möjlighet att köpa till "hela versionen" och så måste du betala om du vill ha support. De fungerar säkert alledeles utmärkt (jag har ej testa de som jag kommer att räkna upp), men jag föredrar att betala en fast avgift så jag kan få support och garanterat den senaste versionen (ifall Skatteverket skulle få för sig att ändra något).

De billiga bokföringsprogrammen kostar oftast under 1 000 kr/år vilket är en helt rimlig siffra i mina ögon. Det har underlättat för mig väldigt mycket när jag var helt ny som företagare.


Gratis Bokföringsprogram
DoFree
Schyssta C
Xmplus

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beträffande DoFree program.
Vill bara informera om anledningen till att vårt program är gratis. Det är gratis så till vida att det kostar inga pengar, dock finns det i programmet lite reklam (inte allt för störande) som motprestation. Reklamen kan givetvis kopplas bort om man väljer att licensiera programmet till en mycket låg kostnad. Vi har slopat årsavgifterna och valt att i stället ta betalt per supporttillfälle. Man kan ha bra många supportärenden innan det kommer upp i de belopp som generellt gäller för supportavtal.

Anonym sa...

Vill då veta vad det kan kosta per månad och vilken reklam som läggs ut!!tacksam för snarligt svar/mvh lundell

Anonym sa...

SchysstaC är helt gratis - ingen reklam, inga månadsavgifter...

Anonym sa...

Vill gärna starta eget 30 eller 40 procent. Vet ingenting till och med hur man fyller i AF skatt. Vill gärna ha hjälp från första början

Anonym sa...

Har provat SchysstaC och bookkeeper vilka bägge är gratis. Det sitnämna visar en banner i programfönstrets övre del. Bägge är väl ok beroende på vilka krav man har.
SchysstaC
Bookkeeper